miercuri, 27 iulie 2016

UNIVERSUL (13) : În căutarea extratereștrilor


     Universul: În căutarea extratereștrilor este al treisprezecelea episod din primul sezon al seriei UNIVERSUL ( THE UNIVERS ), episod ce pune o întrebare pe care cu siguranță și-a pus-o orice om : Suntem singuri în Univers?  Ținând cont că într-o galaxie sunt miliarde de stele, iar în Univers sunt miliarde de galaxii șansele ca o planetă să fie similară cu Pământul oricât ar fi de mici ... devin uriașe raportate le imensitatea Universului.
  SETI ( Search for Extraterrestrial Intelligence ) este un proiect ce folosește radio-telescoape și telescoape optice pentru a scana cerul în speranța că vor capta un semnal venit de la o sursă de inteligență extraterestră.

   NASA plănuiește misiuni pe Marte, Europa satelitul Planetei Jupiter și pe Titan, cel mai mare satelit al lui Saturn, pentru a căuta forme primitive de viață precum microbi, bacterii sau organisme unicelulare. Ce se va întâmpla însă dacă vom descoperi mai mult de atât, adică forme de viață inteligente, poate chiar mai inteligente decât noi, cum ne va afecta acest lucru?

Universul: In cautarea extraterestrilor – ONLINE SUBTITRAT


Vizionare Plăcută !



Sursa :   http://www.descoperauniversul.ro