miercuri, 2 martie 2016

COSMOS (7) : CAMERA GOALĂ

     Cosmos: Camera goală dezvăluie cum știința a putut datorită muncii lui Clair Patterson, la jumătatea secolului 20, să determine vârsta Pământului. Ni se dezvaluie cum s-a format Pământul la câteva milioane de ani după formarea Soarelui. Pentru datarea vârstei Pământului a trebuit mai întâi să se dateze cele mai vechi roci care au dus la formarea Pământului: meteoriții.


   Cosmos: odisee spațio-temporală cu titlul original Cosmos: A Spacetime Odyssey, este un documentar științific format din 13 episoade. Documentarul este prelucrat dupa versiunea mai veche Cosmos: o călătorie personală prezentat de Carl Sagan în 1980. Acesta din urmă însă este actualizat cu ultimele descoperiri din domeniul știintific și cu imagini mult mai clare și detaliate, precum și multe efecte speciale prelucrate pe calculator. Documentarul este prezentat de Neil deGrasse Tyson, care a rămas profund impresionat de documentarul inițial prezentat de Carl Sagan.

Vizionare Plăcută !


PS (părere personală): Recomand ca informația vizuală oferită de acest video și de următoarele din această serie să vă fie un punct de plecare spre cunoașterea holistică a COSMOSului.  Privește dincolo de aparențe, folosește discernământul și dezvoltă-l, astfel vei fi LIBER.

Sursa : http://www.descoperauniversul.ro/cosmos-camera-goala