miercuri, 3 februarie 2016

COSMOS (3) : CÂND CUNOAȘTEREA ÎNVINGE FRICA

    Acest episod începe prin descrierea a ceea ce oamenii au făcut de-a lungul mileniilor, și anume să privească cerul, constatând similitudini, în multe aspecte ale vieții, ceea ce a dus la dezvoltarea astronomiei și astrologiei. Originea cometelor a fost descoperită în secolul al 20-lea de Jan Oort, iar zona de unde provin cometele a fost denumită Norul Oort.
   Documentarul prezintă colaborarea dintre Edmond Halley și Isaac Newton, în a doua jumătate a secolului al 17-lea la Cambridge. Această colaborare va duce la publicarea unei lucrări de referință în matematică și fizică:  Philosophiæ Naturalis Principia Mathematica.  Această lucrare explică legile fizice în termeni matematici. Ne sunt prezentate descoperirile lui Halley în ceea ce privește distanța Pământului față de Soare sau mișcarea stelelor, precum și stabilirea orbitei cometei Halley. Toate acestea au fost posibile datorită teoriilor și ecuațiilor lui Newton. Conform acelorași teorii se estimează că în viitor (...) galaxia noastră Calea Lactee va fuziona cu galaxia vecină Andromeda.



    Cosmos: O odisee spațio-temporală cu titlul original Cosmos: A Spacetime Odyssey, este un documentar științific format din 13 episoade. Documentarul este prelucrat dupa versiunea mai veche Cosmos: o călătorie personală prezentat de Carl Sagan în 1980. Acesta din urmă însă este actualizat cu ultimele descoperiri din domeniul știintific și cu imagini mult mai clare și detaliate, precum și multe efecte speciale prelucrate pe calculator. Documentarul este prezentat de Neil deGrasse Tyson, care a rămas profund impresionat de documentarul inițial prezentat de Carl Sagan. 

Vizionare Plăcută !


  PS (părere personală): Recomand ca informația vizuală oferită de acest video și de următoarele din această serie să vă fie un punct de plecare spre cunoașterea holistică a COSMOSului. Privește dincolo de aparențe, folosește discernământul și dezvoltă-l, astfel vei fi LIBER.

Sursa : http://www.descoperauniversul.ro/