miercuri, 1 iulie 2015

Conferințe Non-Dualitate (2A) : John Hagelin - Este Conştiinţa câmpul unificat ? (Prima Parte)



    Progresele în fizica teoretică din ultimul deceniu au condus la o înțelegere progresivă mai unitară a legilor naturii, culminând cu recenta descoperire a teoriilor de câmp complet unificat bazat în teoria corzilor. Aceste teorii identifică un singur câmp universal, unificat la baza tuturor formelor și fenomenelor din univers.
    În același timp, cercetătorii de vârf în domeniul neurologiei a relevat existența unei "câmp unificat de conștiinței"- a patra stare majoră a conștiinței umane, care este fiziologic și subiectiv distinctă de veghe, de vis și de somn profund. În această stare meditativă, alias Samadhi, structura triplă de veghe experiența observatorului, observatul și procesul de observare - sunt unite într-o singură integritate indivizibilă a conștiinței pure.

   Aceste descoperiri paralele ale unui câmp psihic global și un câmp unificat de conștiință ridică întrebări fundamentale în ceea ce privește relația dintre cele două. Vom prezenta dovezi teoretice și experimentale convingătoare că câmpul unificat al fizicii și câmpul unificat de conștiință sunt identice, pe durata stării meditative, conștiința oamenilor experimentează direct câmpul unificat aflat la baza universului.

  Se arată că identitatea(egalitatea) propusă între conștiință pură și câmpul unificat (psihic global-n.Paul) pot fi necesare pentru a ține cont pentru observații experimentale ale "efectelor câmpului de conștiință". Prezentăm rezultatele publicate ale National Demonstration Project în care 4000 "meditatori avansați" au redus semnificativ crimele violente în Washington DC. Vom discuta pe scurt despre mecanismele din mecanica cuantică, teoria cuantică de câmp, și despre teoria corzilor care ar putea explica presupusa legătura dintre neurofiziologia umană și câmpul psihic global.



Traducerea video: Marian Mateihttp://antiiluzii.blogspot.com/)

Descrierea tradusă cu Google Translate de aici (link).

Cu Lumină în Pace și Iubire !

Paul Paulică


Sursa :   http://www.scienceandnonduality.com/

https://www.youtube.com/channel/UCG9_3MP30-PDAMuEte8HUNw