vineri, 24 aprilie 2015

Interviul săptămânii (40) : RAVI RAVINDRA ( Știință, Spiritualitate, Armonie, Viață )

  Ravi Ravindra, a obținut grade de B.Sc. și M. Tech. de la Institutul Indian de Tehnologie, Kharagpur, înainte de a merge în Canada pe o bursa Commonwealth pentru a face o MS și Ph.D. în Fizica de la Universitatea din Toronto. Mai târziu, el a făcut un master în filozofie, de asemenea, și în momente diferite deținute burse post-doctorale în Fizică (Universitatea din Toronto), Istorie și Filozofie a Științei (Princeton University) și în religie (Columbia University). El este acum profesor emerit la Universitatea Dalhousie din Halifax (Canada), unde a slujit timp de mulți ani ca profesor în departamentele de Religie comparativă , Filosofie, și de Fizică.
  Căutarea spirituală a Ravi l-au condus la învățăturile lui J. Krishnamurti, GI Gurdjieff, Zen, Yoga, și o imersiune adâncă în învățăturile mistice ale tradițiilor clasice indiene și creștine. El este autorul mai multor cărți despre religie, știință, misticism, și spiritualitate. 

    Interviul cu Ravi Ravindracuprinde următoarele întrebări :  

*   Care vă este autobiografia ?  Cum integrați fizica, filozofia și religia ?  Știința se focalizează pe domeniul extern, spiritualitatea pe intern. Cum pot fi asociate ?  Oare observatorul și obiectul observării fac parte din același proces ?  În ce moment converg tradițiile spirituale și știința ?  Cum poate exista un sine individual în "unicitate" ?  *



Cu Lumină în Pace și Iubire !

Paul Paulică

  Surse :   scienceandnonduality.com  ,  http://www.ravindra.ca/