marți, 13 ianuarie 2015

Ce este real ? Ce este acolo și trebuie atins ?

   Unul dintre principalele motive pentru experimentarea vieții pe Pământ este acela de a descoperi ceea ce este real.    Ne petrecem viețile “ajungând aici”, “mergând într-acolo”, “încercând asta” și “încercând ailaltă”. Achiziționăm bunuri materiale și în cele din urmă renunțăm la ele. Experiențele vieții trec pe lângă noi, la fel de multe precum apa curgând pe sub un pod.
     O constantă în toate realitățile în continuă schimbare ale vieții este “observatorul interior”. Acest aspect al sinelui tău interior este prezent în toate experiențele vieții, precum observarea, învățarea, amintirile. Cu toate acestea, atunci când privești mai în adânc, dincolo de acestea, ajungi la baza a tot ceea ce înseamnă conștiință: conștientizezi că pur și simplu exiști.     Această conștientizare fundamentală poate fi rezumată în două cuvinte:   “Eu sunt!”          Marea prezență  “Eu sunt”

    Ești unul dintre punctele individuale prin care se exprimă marele Eu Sunt, Conștiința a Tot Ceea Ce Este, omnipotenta și atotcuprinzătoarea Ființă Infinită.
   Conștiința este realitate. Experiențele se pot schimba de la minut la minut, dar dincolo de acest flux există conștientizarea permanentă a sentimentului de “a fi” care spune: “Eu sunt!”
   Viața înseamnă experiențele care se desfășoară în diferite locații în spațiu și timp. Cu toate acestea, spațiul este doar o construcție a Conștiinței Creatorului. Conceptul de spațiu a fost creat pentru a permite existența unei varietăți infinite de puncte de vedere (exprimarea Sinelor Individuale).
    Timpul este, de asemenea, o construcție a conștiinței. Timpul permite schimbări în cadrul spațiului, făcând posibile evenimentele și experiențele.
    Este materia fizică o construcție a conștiinței? Materia este o componentă a energiei, iar energia, la fel ca toate lucrurile în viață, este o construcție a conștiinței.
            Definiția energiei :  Energia este Conștiința comprimată.
    Fiecare unitate de energie este formată din vârtejuri contra-rotative de Intenție. Aceste vârtejuri se combină pentru a forma o mică sferă de Conștiință comprimată în centrul lor, sferă care devine astfel o particulă de Energie Vie.
    Intenția și Iubirea în mișcare sunt principiile fundamentale originare utilizate în crearea universului Ființei Infinite. La fel ca gândul și sentimentul, aceste aspecte ale Ființei Infinite operează ca aspecte complementare și, totuși, fiecare aspect în parte poate fi definit ca un principiu de bază, fundamental. Atunci când Intenția (principiul gândului) și Iubirea (principiul sentimentului) se pun în mișcare, fiecare o invocă pe cealaltă. Aceeași acțiune complementară apare în fenomenul electromagnetismului, atunci când energia electrică este pusă în mișcare. Electronii – particule comprimate ale Intenției Originare – invocă un câmp magnetic complementar în cadrul materiei care alcătuiește spațiul.
   Materia care alcătuiește spațiul este creată de aspectul Iubirii Creatorului. Iubirea este aspectul Ființei Infinite care oferă matricea de susținere pe care este construit totul. Din punct de vedere al fizicii, țesătura spațiului ar fi definită ca o energie pură, inertă, magnetică. Sau așa ar fi fost dacă fizica ar fi ajuns s-o fi definit așa. Este folosită definiția de eter, dar proprietățile sale nu au fost pe deplin înțelese la momentul respectiv. În prezent, în cea mai mare parte, fizica nu crede în eter, nu crede într-un Creator al Universului și, ca urmare, nu are nicio idee de ce particulele de energie prezintă semne de Conștiință.
                                Creația Originară
     Înainte de apariția Creației, Ființa Infinită forma o Expresie de Sine care avea să devină Creatorul Universului. Apoi, ca unic Creator, și-a manifestat Intenția, și-a exprimat Iubirea, și a pus aceste două aspecte ale Sale în mișcare. Tot Universul a fost construit pe baza acestor două principii fundamentale care alcătuiesc fațetele Creației, cum ar fi timpul, spațiul, energia și materia.
      Un Univers în mișcare face posibile schimbările pe care le numim experiență. Dar dacă viața este în continuă schimbare, atunci ce este acolo și trebuie atins? Ce este real și rămâne mereu neschimbat?
     Realitatea care nu se schimbă reprezintă aceste două aspecte fundamentale: Intenția Creatorului și Iubirea în mișcare. Ființa Infinită este realitatea de bază. Ființa Infinită este tot ceea ce este…ea nu se schimbă niciodată.  A fi este potențialul pur, absolut, în timp ce a face este acțiunea acestui potențial.
     Realitatea care stă la baza Ființei Infinite este Ființa Completă, Desăvârșită. Ființa Infinită este reală. Ea nu se schimbă niciodată. Ea este întotdeauna…doar este.
    Cum te poți conecta cu realitatea? Prin meditație, folosind afirmația “Eu sunt Ființa Infinită” îți poți construi zi de zi conexiunea cu adevărata realitate care se află în tine.
   Când faci din spiritualitate prioritatea numărul unu la începutul fiecărei zile, meditația zilnică devine apoi un obicei care se face cu ușurință. Construind această punte sau legătura interioară cu realitatea, îți dezvolți propriul potențial și, de asemenea, îți aduci contribuția la schimbarea minții globale, spre iluminare.
articol de Owen K Waters