vineri, 25 iulie 2014

Interviul săptămânii (1) : LOIBON LE BAABA (2009). Ce este non-dualitatea ?

     Loibon este un titlu care înseamnă șaman, profesor, sau păstrător de medicină. Aceasta se referă la un izvor de conștiință ancestral, sau Dumnezeu. Loibon încearcă să ajute pe oameni să vadă lucrurile dintr-un mod tribal primitiv de a gândi, care include orice mod posibilă cale de a gândi, dincolo de orice doctrină sau dogmă.
   Loibon Le Baaba aduce literalmente osul morții prin intermediul ciclului de viață, unitate, ecologie, inseparabile de Eu, de mine,de tine, de ai tăi. Vânătoarea de capete (headhunting) și a ucide în luptele tribului sunt discutate în mod inteligent și ca parte a ciclului de viață. Ești sau nu ești de neînlocuit? Aflați în continuare. Loibon este un profesor puternic și provocator.

vineri, 18 iulie 2014

Interviul săptămânii : LISA CAIRNS (2014). Esența non-dualității

Începând de astăzi în fiecare zi de vineri, deci săptămânal, voi publica un interviu subtitrat în limba română pe teme legate de NonDualitate. 
Vizionare Plăcută !

 Acest interviu a fost realizat de către Sabina cu Lisa Cairns în ianuarie 2014 în apropiere de München (Jetzt-TV, Lisa Cairns)


vineri, 11 iulie 2014

DUALITATEA TREBUIE ARUNCATĂ ÎN UITARE

   Dragilor dualitatea va adus multe lectii, dar ea trebuie sa plece definitiv din viata voastra. Va raman aceste lectii ale sale ca experienta si intelepciune, ele sunt temelia evolutiei voastre,de acolo din dualitate voi v-ati luat cunoasterea acestui lucru, adica a vietii traite fara iubire, in conflicte eterne, boli, dureri, suferinta fara sfarsit. Aceste lectii sunt cea mai de pret comoara a voastra castigata pe drumul evolutiei care nu se termina niciodata,cu aceste experiente veti ramane etern, pentru ca veti experimenta de acum inainte lucruri mai inalte de pe urmatoarea treapta a evolutiei voastre individuale.

vineri, 4 iulie 2014

CE ESTE REALITATEA NON-DUALÃ?

Imagine
Realitatea se extinde nu numai dincolo de perceptia obisnuitã, ci chiar dincolo de limitele imaginatiei. Imaginatia omeneascã opereazã cu imagini si forme. Mai existã însã o realitate care nu are formã, unde trãiesc doar entitãti sferice luminoase ce nu au nevoie de un decor si recuzitã pentru a-si juca rolurile.
Iar dincolo de realitatea non-formã existã una si mai de neînchipuit: realitatea non-dualã. Ce este aceasta, ne-o defineste Tom Kenyon:
Într-o stare non-dualã de constiintã simtim cã dispar opozitiile, contrariile. În stãrile non-duale de constiintã, dualitatea – asa cum este perceputã în existenta relativã – dispare, iar noi pãtrundem într-o stare minunatã de constientã autocentratã si de seninãtate. În stãrile cele mai profunde de non-dualitate existã doar constiinta purã, care se cunoaste pe sine.