marți, 16 decembrie 2014

IUBIREA DE SINE

 
    Iubirea de sine este cu totul altceva decât e exacerbarea egoului, pe care fiecare ființă îl are în dualitate. Când ne referim la iubirea de sine nu ne gândim la iubirea sinelui nostru adevărat, adică Sinele înalt, mai curând ne gândim că omul care se iubește pe sine este o persoană egoistă care se pune pe primul loc doar pe el însuși. Acest gen strâmt de iubire se regăsește în toate cazurile în care omul se confundă cu corpul în care locuiește, adică este una cu el. 


Fiecare corp este doar locuința vremelnică a spiritului, fără de care el stă într-o stare de somn sau de comă. Fiecare corp este un elemental, o ființă cu o conștiință elementară care se ocupă de procesele vitale, elementare ale corpului, cele pe care nu le simțim în mod conștient. Dar un corp este doar o entitate fără conștiință de sine și prinde viață numai când spiritul intră în el și îl trezește. Spiritul este ca un maestru păpușar care trage sforile unui corp fizic, experimentând ceea ce spiritul dorește. În această lume, spiritul, sinele superior nu este singurul care trage de sfori pentru că în aura energetica a corpului, mai există alte ființe numite arhoni, care trag și ei de sforile păpușii. Corpul ar fi condus numai de spirit dacă arhonii nu l-ar mâna și ei în toate părțile pentru ca ființa întreagă să le procure hrana, adică energii primitive, grosiere cu care ei se hrănesc pentru a exista. Corpul fizic este o proiecție a spiritului, dar este creat și susținut cu ajutorul unui elemental al planetei unde el dorește să existe. Când spiritul rupe cordonul energetic ce îl leagă de corpul fizic, așa numitul ''cordon de argint'', vorbim de fenomenul de moarte și ceea ce se întâmplă după deces cu corpul, adică faptul că corpului îi mai cresc unghiile și părul. Asta  se datorează corpului elementalului care se descompune și mai hrănește anumite celule. Spiritul care animă corpul intră în corp în momentul nașterii, până atunci corpul este doar un elemental neanimat. Ca să pui în funcțiune orice corp ai nevoie de un spirit, altfel este complet nefuncțional. Corpurile sunt doar învelișuri create de spiritul nostru, doar materie. 
  Noi nu suntem corpul acesta, nu trebuie să ne confundăm cu el. Acest corp este doar un mecanism prin care noi putem trăi diverse lucruri care ca spirit cu conștiință deplină nu le putem trăi. Noi nu murim, doar părăsim o mașinărie de care ne-am folosit pentru a trăi aceste lucruri. 

 Tema de azi a fost iubirea de sine. 


  Acum înțelegeți că iubirea de sine nu înseamnă iubirea corpului fizic, ci iubirea  adevăratului sine, cel spiritual care dă viață și animă acest corp. Nu e cazul să ne identificăm cu el și nu e cazul să ne lăsăm duși de instinctele elementalului, sau de pornirile arhonice și să credem că aceasta este autentica viață a conștiinței care suntem noi. Iubirea de sine  este cea reală când omul, acest conglomerat de materie animată de spirit, trăiește iubirea la cele mai înalte cote...


Namaste!


L.NADA


  În fiecare seară la ora 21:00 sunteți așteptați la meditații 


Sursa: http://familiacelesta2014.blogspot.ro/2014/07/iubirea-de-sine.html




Pentru vizionarea filmului Avatar în acest Link

Cu Lumină în Pace și Iubire !